Penulis

Penulis diberi nama Akmal Hakim bin Abdul Khalik.  Masih belajar di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Hanya seorang pelajar biasa, dengan usaha yang biasa-biasa. Segala yang ditulis ini hanyalah berdasarkan kecetekan ilmu yang dapat dari pelbagai sumber, diterjemahkan melalui ilmu yang ada.

Tiada masalah untuk ‘copy-paste’ mana-mana bahagian atau artikel ini tanpa pengetahuan saya.

Yang benar adalah dari pencipta, Yang silap adalah dari yang dicipta~


69 Responses to Penulis

  1. K.A 0616 berkata:

    tahniah kepada penulis

  2. nice blog!!!!
    teruskan menulis, pada saya penulisan merupakan satu wahana dakwah yang menarik… akan terus memantau perkembangan blog ni…

  3. Bagus !!!!
    Teruskan Usaha Dakwah

    Tapi…..
    Apa kena dengan RUHUL JADID ???…
    Jumpa di YM …….

  4. aireensamirah berkata:

    setelah sekian lame aku menjenguk blog kamu..
    baru kali pertama melihat bodata penulis..

    ‘arkitek khusus dalam bangunan skyscrapper’

    semoga tercapai cita2..
    mgkn kamu akan mencipta bangunan kembar tiga??
    who knows??
    Allah knows..

  5. hamba allah berkata:

    congratez 4 ur blog…really interesting…..oh ye,,salam takziah buat anta…allah lebih menyayangi dia……semoga anta tidak jemu menulis krn ini adlah salah 1 cbang dakwah yang baik memandangkan umat islam skrg smakin alpa dngan mainan dunia…wallau’alam.

  6. Tabib al asnan=B berkata:

    nice blog =)…
    semoga istiqamah…standthough…
    semoga akan lahir ramai lagi muslim berjiwa besar~

  7. Izzah berkata:

    Salam.. post yg ke 56 mmg x boleh tgk lagi ke??

  8. Salam ziarah. Kemas dan bersih. Itu gambaran pertama kepada blog ini. Mungkin juga menggambarkan penulisnya.
    What you are learning to be is very interesting. Can be an inspiration to my own son since hes keen in architecture himself.
    Always remember that being a daie is our main profession in life. But you need to work to earn a living. May you succeed.

  9. thaaqhib berkata:

    selamat berkenal-kenal. salam

  10. 100% d!r! seNdri... berkata:

    salam…hehehe..nice blog…kemas n bersih..ak ske la…wei ajr ar ak cmner nk manage blog ngn bek…plizzz….

  11. zwa_arch berkata:

    Salam ukhwah,
    keep up good job. anda sungguh berbakat, memiliki designer’s eye yg tak semua orang ada. teruskan berkarya sbg medium utk berdakwah. it seems you can go far.

    -ur big fan, archi student too, UTM skudai

  12. tukangpin berkata:

    Salam ziarah, Akhi…
    Terkesan dengan postings pada blog ini. Semoga menjadi blog yang memberi manfaat bagi ummah. Syukran

  13. Amirul berkata:

    Salam..tahniah..

  14. alif berkata:

    teruskan usahamu wahai akmal hakim…jagalah hatimu…

  15. sultanfitrie berkata:

    salam,,

    nieyh saya Muhammad Fitrie,,,adik dorm abg dulu,,, (Jong yang slalu kene marah ngan abang tuh..)

    nieyh web baru sya….

    http://www.anjakanparadigm.wordpress.com

    sila tunjuk ajar…

  16. iman berkata:

    salam..
    blog anta sgt bagus!
    truskan bkarya.
    klu ana nk copy some part yg menarik dr blog boleh x?
    nk mntk izin dulu..
    skian..

  17. one berkata:

    salam taaruf

    saya pun sama..kalau ada yg best

  18. inni_akhofullah berkata:

    salam…
    ahlan wasahlan wamarhaban bikum…
    salam taaruf dr ana…

  19. YAMAN berkata:

    salam taaruf…semoga berjaya di dunia &akhirat

  20. Qurratul 'Ain berkata:

    assalamu’alaika..

    lapor: ziarah ke 2 (yg 1st xsmpat tggal msj. ehhee)

    alangkah lebih baiknya dan lebih menariknya kalau setiap komentar pengunjung2 dirai. pasti mereka rasa dihargai berkunjung dan menanggapi setiap tulisan dan buah fikir yang di’bingkai’kan di sini. sekdar cadangan…🙂

    sy suka mgigtkan diri akan kata2 imam syafie tiapkali merasa lelah dengan kehidupan dan sy suka pula berkongsi kata2 keramat ini dgn akhi. katanya, ‘nikmat hidup itu ada dalam berpenat2’🙂

  21. nurazah fathirah berkata:

    assalam.
    senyum sokmo!🙂

  22. hamba Allah berkata:

    jagalah hatimu sebaik mungkin… jangan biarkan ia berkata-kata… dan jangan biarkan ia kosong…kerana iblis sentiasa menunggu peluang untuk membisikkan perkara2 mungkar….
    isilah hatimu dengan kalimahNya..kerna setiap nafasmu milikNya..semoga kamu berasa tenang.. dan dapat merasai keAgunganNya.

  23. syafiqah berkata:

    hakim tahniah..
    nice blog..^_^

  24. Mohd. Fikri berkata:

    Salam ukhwah..nice blog. byk informasi brguna dikongsi. syukran..

  25. nurpelangii berkata:

    salam ukhuwah.. nice blog ^_^

  26. ain kot berkata:

    seni kehidupan,
    realiti dan maya,
    blog yg sgt informative,
    keep writing,
    as u said,
    it is a responsible,
    congrates,

  27. izrin_anis berkata:

    sayer minat gak kOs nieh..
    GUDLUKZ dlm mencapai cter2..

    btw…nice blOg!!huhu~

  28. Jafni berkata:

    ………tahniah naqibku..klau leh sy nk still contact dngn usrah kite..byk beri kesan

  29. naeila berkata:

    abg akmal, igt lg x..sy antara fasi di Palong tuh. nak tauw la..abg akmal ade ke simpan gamba2 kat palong. klo bleh sy nak. terima kasih🙂

  30. Akmal Hakim berkata:

    Syukran semua.. Haza min fadhlillah..

    Buat pada mana yang mampu.. Menulis ini hanya dapat dibaca oleh ‘circle of acquaintance’ sahaja..

    Namun apa pun siapa tahu andai ada yang masuk terjumpa isi yang mampu mengubahnya meskipun saya tidak bermaksud demikian.

    Saya hanya teruskan menulis, pengalaman indah sebagai remaja. Buah fikiran yang diasah sebagai seorang hamba-Nya, menunaikan secebis tanggungjawab.

    Wallahu a’lam~

  31. naeila berkata:

    ade x gambar2 aktiviti di Palong ..?
    klo tgk di blog abg hazwan x byk mne pun..
    Ne tau abg akmal ade simpan.
    Terima Kasih ..
    Tlg reply🙂

  32. yana berkata:

    salam..
    saya baru membaca blog ini..
    ruangan serta kata2 yg menarik..
    terima kasih kerana sudi memberi pengalaman dan sedikit-sebanyak maklumat mengenai dunia agama yang cetek pada diri ini…
    mudah2an beroleh keberkatan..
    amin

  33. nur berkata:

    salam,dilorongkan Allah ku sampai disini… inilah salah satu cara untuk mengumpulkan saham bagi bekal kita di akhirat, berdakwah secara penulisan….tahniah dan terima kasih, semoga istiqamah…

  34. Akmal Hakim berkata:

    Salam @ nur,
    Insya-Allah, dividennya juga sampai kepada pembacanya..

    Tengah usaha untuk multiply dan amplify kan lagi bekal ini..

    Terima Kasih kerana sudi melawat~

  35. fatimahzahra' berkata:

    salam alaik.. student shams ni. ni yg amek2 gamba and wat vids tu kan?

  36. ziey berkata:

    salam…
    cool blog…
    i juz cannot expect diz from a guy named akmal hakim…
    but totally..i’m impressed n proud of you..
    hope diz will be continued till the end….
    hepi blogging…:)

  37. zahrahdebintulu berkata:

    Salam..
    blog anta menginspirasikan ana untuk terus menulis blog ana dengan lebih istiqamah n efisien… Biarlah apa yang kita sampaikan datangnya dari hati yang benar mencintai agama ini, Islam.. Good job..

  38. Akmal Hakim berkata:

    tiada yang mengispirasikan melainkan ilham dan petunjuk dari Dia. InsyaAllah..

    Sama-sama kita terus-menerus merasakan kemanisan untuk memberi.

  39. faridrosman berkata:

    salam bro..
    baru lawat blok kamu..
    nice one..
    sbelom ni..tgok gmbar profile bro dkat blog ‘aireensamirah’ jer..mase bro bagi komen kt blog die..x klik pon..Allah takdirkn kita jumpe yerk…

    teruskan usaha baek nih..

  40. Amirah berkata:

    assalamualaikum w.b.t
    salam ukhwah…

  41. Luphaa berkata:

    niCe BLog!!!

  42. akimsaif berkata:

    salam ziarah..masih kenal ana lg x?
    prgm kt PD dgn ISMA dulu..nice blog.

  43. b_r berkata:

    =)

  44. Akmal Hakim berkata:

    Salam @ akimsaif, insyaAllah kenal lagi🙂

    Akh mustakim kan?

  45. anna berkata:

    Assalammualaikum
    Akmal Hakim, boleh ke akak nak alamat email adik
    Nak tanya sesuatu
    thanx
    Wassalam

  46. Akmal Hakim berkata:

    Waalaikum salam.

    Boleh, ini dia ex_oddinary@yahoo.com

  47. imranulkhalis berkata:

    Assalamualaikum…

    Salam ziarah…

    Blog yang cantik…

  48. Atikah berkata:

    Salam..
    first, congratulation for such a nice blog!
    second, tak sangka bro. akmal yg sempat kenal masa dlm bas uia hari tu seorang yang amat berbakat.*impress*
    third, all the best for your future undertaking. Semoga kita semua 1 bas dapat scholarship BKTA tu. allahuma amin..

    teruskan menulis!

    -math student-

  49. nani berkata:

    assalamualaikum…saya nk minta izin untuk menyalin maklumat di dalam ruangan anda..saya sedang membuat kajian tentang seni dan sejarah..terima kasih banyak ye…

  50. Sarah Maimun Aqsha berkata:

    update!update!

  51. NORMALA BINTI ALI berkata:

    Adik benar – benar berbakat, dan ada aura tersendiri.Teruskan menulis Adik Akmal!.

  52. ruhbaru berkata:

    salam taaruf akh.semoga sukses dunia & akhirat

  53. Akmal Hakim berkata:

    Salam perkenalan. Sukses!

  54. mamanazmi berkata:

    salam… tenang hati bila membaca tulisan2 dlm blog ni… trubat hati yg kecewa dlm menerajui liku2 kehidupan.

  55. salam.. i like your comment in aireensamirah’s blog.. that’s why datang jenguk tuan punya blog ni.. nice writings.. keep it up🙂

  56. beezus berkata:

    Nice…

  57. Tuan Merbok berkata:

    I’ll be your next latest blogs’ fan bro..haha!

    Keep up the good work

  58. Zaman Moden Purbakala berkata:

    seni kehidupan…insyaallah …

  59. nur iman berkata:

    pengisian yg bermakna..teruskan menulis!..barakallahufika

  60. nuffa berkata:

    jadi la arch. yg betol2 bleh wat kje..msa blaja mmg indah tp wait 4 d real one out there..u ll know then..nway gud luck akmal!

  61. Nia berkata:

    congratulation…nice ^_^
    keep g0ing…

  62. syakir najib berkata:

    Terbaik…Akmal Cuti 2 bulan ni tulislah lagi, tapi ana ad suggestion
    kan dpat tawaran terbitlah buku kalo mampu..cuti lama syekh ^_^
    dr:_nabil uia gombak_

  63. Sabrina Radzuan berkata:

    TAHNIAH…AKMAL. .. dan apa-apa ilmu yang akmal ada sudi2 lah kongsi dengan kami

  64. bgber berkata:

    teruskan
    semoga dirahmati atas usaha murni ini

  65. siti najihah sarbani berkata:

    assalamualaikum.. terima kasih daun keladi sbb b’jaya bukak minda dan fikiran saya tentang erti sebuah kehidupan. kekadang allah utuskan seseorang atau sesuatu untuk sampaikan mesej. saya rasa abg salah satu sumber saya untuk dapat mesej yg tersembunyi tu. alhamdulillah, thanks…

  66. naz/achong berkata:

    what’s up, old friend???
    lamo x jumpo…moga sihat-sihat selalu,,,,,,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: