Episod 128 : Memburu Lailatul Qadr

“Barangsiapa solat malam pada malam Lailatul Qadr dengan keimanan dan harapan pahala dari Allah maka akan terampuni dosa-dosanya yang terdahulu” [Hadis Riwayat Bukhari]

ramadhan

Pemburuan lailatul qadar masih berbaki 5 hari. Usahlah mencari tanda-tandanya andai kita mungkin terlepas kerananya. Tapi teruslah berusaha beribadah bangun malam untuk mendapatkan piala lailatul qadar itu.

Untungnya ketika itu trafik langit menjadi sibuk mengangkat doa-doa hamba-Nya. Umat mungkin ketika itu juga diuji dalam kepenatan bekerja sehari-harian, cuti belajar, tidur lewat dan sebagainya.

Semoga Allah memberi daya kekuatan untuk mampu mencapainya, insya-Allah.

5 Responses to Episod 128 : Memburu Lailatul Qadr

  1. Nor Aizat berkata:

    salam..tgl 5hari je lg….hmm…
    emm, lama jgak ana dah xjumpe nta..rindu~~

  2. pakcikli00 berkata:

    Asalamualaikum

    Sebelum Pakcik terlupa’

    SELAMAT HARI RAYA
    MAAF ZAHIR BATIN

    Syabas dan taniah, artikal weblog Seni Kehidupan yang kian mantap dan mendapat perhatian umum, selamat maju jaya.

    Terima kaseh salam hormat.

  3. Akmal Hakim berkata:

    Salam @ Nor Aizat
    Nanti, raya datang Negeri Sembilan!😉

    @ Pakcikli00 yang setia;
    Selamat hari raya!

    blog Seni Kehidupan yang telah tercoret sekian lama ini, saya pun tak pasti. Tatkala ada sesuatu yang datang di benak, tergerak di hati, jari jemari menjadi laju menaip kata-kata yang saya sendiri tak pasti mana datangnya ilham tersebut..

    Jadi, senang kata, semuanya dari Allah!

    Saya hanya insan biasa, makan nasi dengan lauk sahaja. Haza min fadhli rabbi🙂

  4. farah sakinah berkata:

    salam.. ya.. ana Farah Sakinah latermedia Shams..

    muslimin latermedia shams?
    hmm.. mana patut ana mula ye..
    nama dia, Muhd. Ikhwan bin Mazlan..
    actually, ana tak tahu maklumat apa yg akh nak..
    lagipun, ana tak kenal sangat dengan Ikhwan ni, dia pelajar baru di SHAMS..

    buat masa ni, itu je la yang ana dapat bg maklumat tntg dia.. sebab, ana tak pasti maklumat yang mcm mne akh maksudkan..

    menarik tu nak buat training multimedia di SHAMS..
    kami mengaluk2kan dan menerima dengan hati terbuka..

  5. farah sakinah berkata:

    alhamdulillah..
    boleh saja nak wat preview dulu..
    dialuk2kan..

    boleh ana tahu sape nama form 5 tu?
    redha ke nama die?
    sebab sebelum kami, yang muslimin, redha bin zahid..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: